Göy soğanı təbii antiseptik və antibiotik adlandırmaq olar. Onun tərkibində bir çox faydalı maddələr var. Bu da sağlamlıq cəhətdən çox faydalıdır.
Göy soğanın faydalarını təqdim edir:
– Göy soğanın ağ hissəsi A, yaşıl hissəsi isə C vitamini ilə zəngindir.
– Ürək xəstəlikləri riskini azaldır.
– Göy soğanın tərkibindəki adenozin adı verilən maddə qanın laxtalanmasını önləyir.
– Burun tıxanmasının mənfi təsirlərini azaldır.
– Allergiyaya qarşı faydalıdır.
– İmmuniteti gücləndirir.
– Qripə qarşı faydalıdır.
– Soyuqdəymədən əziyyət çəkən insanlara müsbət təsir göstərir.
– Artıq suyun və zərərli maddələrin orqanizmdən kənarlaşmasına kömək edir.
– Dəri xəstəliyi törədicilərinin qarşısını alır.
– İştah açır.
– Qandakı xolestrolu aşağı salır.
– Orqanizmdən toksinləri uzaqlaşdırmağın ən asan yolu göy soğan yeməkdir.
– Şəkəri aşağı salır.
– Zehni yoğrunluğa faydalıdır.
– Böyrəkdəki qum və daşın tökülməsinə yardımçı olur.
– Böyrək ağrılarını azaldır.
– Damarları genişləndirir.
– Ürəyi gücləndirir.
– Damar sərtliyinə müsbət təsir göstərir.
– Yaralardakı iltihabın sağalmasında faydalıdır.
– Göz zəifləməsinin qarşısını alır.
– Sümüklərin güclənməsinə yardımçı olur.
– Orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur.
– Cinsi aktivliyin artmasına müsbət təsir göstərir.
– Öskürəyə qarşı faydalıdır.
MUASİRMEDİA.AZ