Dünyanın ən faydalı əti AÇIQLANDI

Dünya

Amerikalı həkim Lyusiya Qarsiya məlumat verib.

“Qırmızı ətlə (donuz əti, mal əti və quzu) müqayisədə toyuq ətində zülal yüksəkdir, yağ azdır və kalorisi azdır”, – Qarsiya deyib.

Həzm etmək daha asandır, lakin artan protein tərkibinə görə əzələlər və sümüklər üçün daha yüksək dəyərə malikdir.

Belə ət də əvəzolunmaz amin turşularını ehtiva edir və orqanizm tərəfindən asanlıqla mənimsənilir.

Toyuqun yağ tərkibi cəmi 5 faiz təşkil edir. Eyni zamanda, toyuq yağı əsasən orqanizm üçün faydalı olan doymamış yağ turşularıdır. Buna görə də toyuq arıqlamağa çalışanların rasionuna təhlükəsiz şəkildə daxil edilə bilər.

Toyuq əti fosfor, dəmir, mis və sink kimi mineralların əla mənbəyidir, B12, B6, A, D, K, C və E kimi bir çox vitaminləri ehtiva edir. Sağlamlığını düşünən insanlar üçün həkimlər toyuq ətini digər ət məhsulları ilə əvəz etməyi məsləhət görürlər.

MUASİRMEDİA.AZ

Google

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir