Qara ciyəri korlayan qida

Səhiyyə

Ekspertin fikrincə, qaraciyər üçün ən pis məhsul qarğıdalı yağıdır. Tərkibində çoxlu miqdarda omeqa-6 yağ turşuları var ki, bu da orqanizmdə iltihabi prosesləri artırır, qan damarlarını və bağırsaqları zədələyir.

Erik Berq vurğulayır ki, qarğıdalı yağının bir sıra müsbət xüsusiyyətlərinə (yüksək miqdarda E vitamini və fitosterollar) baxmayaraq, onun həddindən artıq istehlakı qaraciyər hüceyrələrinin zədələnməsi və fibrozun inkişafı riskini artırır.

Həkimin əsas arqumentlərindən biri müasir qida sənayesinin taxıl emalı zamanı əhəmiyyətli dərəcədə genetik modifikasiyaya məruz qalan xammaldan qarğıdalı yağı, pestisid qalıqları və neft məhsullarının çirkləri istehsal etməsidir. Bu cür əlavələrin izləri son məhsullarda olur və onların uzun müddət istehlakı qaraciyərin sağlamlığına mənfi təsir göstərir.

Həkim onu ​​da qeyd edib ki, qarğıdalı yağı bir çox ərzaq məhsullarında, o cümlədən hazır souslarda, çipslərdə, çörək məmulatlarında və müxtəlif yarımfabrikatlarda olur.

MUASİRMEDİA.AZ

Google

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir