Kartofu həddindən artıq meyilli olamyaın

Cəmiyyət

Muxina dedi ki, kartof yüksək glisemik indeksə malikdir, buna görə də qan şəkərində kəskin sıçrayışlara səbəb olur. “Buna görə də, onlar tez-tez istehlak edildikdə – həftədə iki və ya üç dəfədən çox – insulin müqaviməti və tip 2 diabet riski artır”, – o izah etdi.

Bundan əlavə, diyetoloqun qeyd etdiyi kimi, kartof çipsləri, qızardılmış və ya dərin qızardılmış kartofda çox miqdarda trans yağ var. Onun sözlərinə görə, bu maddələr pəhrizin ümumi kalorililiyini artırmaqla yanaşı, ürək-damar sisteminin sağlamlığına da son dərəcə mənfi təsir göstərir.

Eyni zamanda, Muxina kartofu pəhrizdən tamamilə çıxarmağı tövsiyə etmədi, çünki onların qaynadılmış və ya bişmiş orta dərəcədə istehlakı yalnız sağlamlığa fayda verəcəkdir.

MM.AZ

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir