Kartofu isti deyil, soyuq yeyin nəticəsini görün

Cəmiyyət

Kartof düzgün hazırlanmadıqda sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər, amma doğru üsullarla bişirildikdə faydalı qidaya çevrilir.

kartofu qaynadın və ya sobada hazırlanyın əlavə yağ və kalori qəbulundan qaçınmağın vacibliyini vurğulayır. Zeytun yağı və ədviyyatlarla bişirilən kartof həm dadlı, həm də qida dəyərini qoruyur.

Bundan əlavə, bişmiş kartofun soyudulması onu daha sağlam edir.

Yağda qızardılmış kartof nişastanın udulmasını artırır, bu da bədəndə lazımsız kalorilərin yığılmasına səbəb olur. Bu, kökəlmə riskini artırır.  Qızartmaqdan uzaq durulmalı və yerinə daha sağlam bişirmə üsullarına üstünlük verilməlidir.

Soyuq kartof, nişastanın həzm olunmasını çətinləşdirərək şəkərin udulmasını məhdudlaşdırır və qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edir. Bu üsul həm çəki idarəsində, həm də sağlam qidalanmada əhəmiyyətli rol oynayır. Sağlam həyat tərzini qorumaq üçün bu tövsiyələrə əməl etmək faydalıdır.

MUASİRMEDİA.AZ

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir