Günün enerjisindən faydalanın

Cəmiyyət

Gün ərzində ayıq qalmaq üçün yuxudan oyandıqdan sonra bir və ya iki stəkan ilıq su içmək lazımdır, çünki gecə bədən çoxlu maye itirir. Səhər yeməyini oyandıqdan sonra bir saat ərzində etmək məsləhətdir.

İlk yemək üçün  zülal və yağlarla zəngin qidalar seçməyi məsləhət gördü. Səhər yeməyində yulaf əzməsi yeməyə üstünlük verənlər üçün diyetoloq ani sıyıq yox, 20-30 dəqiqə bişirilməsi lazım olan tam taxıllı dənli bitkiləri seçməyi tövsiyə edir.

Hansı məhsulları seçdiyimizi və bədənə necə təsir etdiyini başa düşmək vacibdir. Beləliklə, zülallar toxluğun əsasıdır və əzələlər, fermentlər, hormonlar və immunitet sistemi üçün bazadır. Lif sağlamlıq və düzgün bağırsaq hərəkətliliyi üçün vacibdir və sağlam yağlar enerji verir və bir çox vitaminləri mənimsəməyə kömək edir.

Bundan əlavə,  səhər qəhvəsi acqarına deyil, yeməkdən bir saat sonra içilməlidir. “Bu içki mədə selikli qişasını qıcıqlandırır və qastritin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər, həmçinin tərkibində qidadan mikroelementlərin sorulmasına mane olan taninlər var”, – dedi.  MUASİRMEDİA.AZ

Google

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir