Pomidorla xiyarı bir yerdə yeməzlər-digər tərəvəzlərdə əlavə olunmalıdır

Səhiyyə

Həkim vurğulayıb ki, pomidor və xiyar yüngül, vitaminlərlə zəngin tərəvəzlərdir və həzm üçün faydalı sayılır. Lakin onların lif tərkibi olduqca azdır. Məsələn, 100 qram pomidorda cəmi 1,2-1,5 qram, 100 qram xiyarda isə 0,5-0,7 qram pəhriz lifi mövcuddur. Bu da deməkdir ki, təxminən 400 qramlıq bir boşqab pomidor-xiyar salatı orqanizmə beş qramdan az lif verir. Halbuki böyüklər üçün gündəlik tövsiyə olunan lif miqdarı 25-30 qramdır.

Bu səbəbdən, Konstandenkov belə salatlara daha çox liflə zəngin tərəvəzlərin əlavə edilməsini tövsiyə edir. O, ağ kələm, çuğundur, yerkökü və avokadonun salata əlavə olunmasını məsləhət görür. Həmçinin qoz-fındıq, toxumlar və ya kətan toxumu kimi məhsullar da əlavə lif mənbəyi kimi təqdim olunur və yeməyin qidalanma dəyərini artırır.

Həkim qeyd edib ki, bu cür əlavələr salatın dadını əvvəlcə qeyri-adi etsə də, əslində bir-biri ilə üzvi şəkildə uyğunlaşır və pəhrizi daha balanslı və fərqli hala gətirir.

MUASİRMEDİA.AZ

Google

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir