Həkim vurğulayıb ki, pomidor və xiyar yüngül, vitaminlərlə zəngin tərəvəzlərdir və həzm üçün faydalı sayılır. Lakin onların lif tərkibi olduqca azdır. Məsələn, 100 qram pomidorda cəmi 1,2-1,5 qram, 100 qram xiyarda isə 0,5-0,7 qram pəhriz lifi mövcuddur. Bu da deməkdir ki, təxminən 400 qramlıq bir boşqab pomidor-xiyar salatı orqanizmə beş qramdan az lif verir. Halbuki böyüklər üçün gündəlik tövsiyə olunan lif miqdarı 25-30 qramdır.
Bu səbəbdən, Konstandenkov belə salatlara daha çox liflə zəngin tərəvəzlərin əlavə edilməsini tövsiyə edir. O, ağ kələm, çuğundur, yerkökü və avokadonun salata əlavə olunmasını məsləhət görür. Həmçinin qoz-fındıq, toxumlar və ya kətan toxumu kimi məhsullar da əlavə lif mənbəyi kimi təqdim olunur və yeməyin qidalanma dəyərini artırır.
Həkim qeyd edib ki, bu cür əlavələr salatın dadını əvvəlcə qeyri-adi etsə də, əslində bir-biri ilə üzvi şəkildə uyğunlaşır və pəhrizi daha balanslı və fərqli hala gətirir.
MUASİRMEDİA.AZ